PowerPark HorseShow

RATSASTUSKOULUOPPILAIDEN VALTAKUNNALLISET MESTARUUSKILPAILUT

SRL ja erillisellä valintamenettelyllä valittava ratsastusseura järjestää vuosittain Suomen Ratsastajainliiton jäsentalleina olevien ratsastuskoulujen oppilaille avoimet mestaruuskilpailut. Kilpailut ovat kolmipäiväiset ja niihin kuuluu sekä koulu- että esteratsastusta eri ikäryhmille. Vuosittain kilpailuissa on satoja oppilaita, jotka kilpailevat valtakunnallisesti toisiaan vastaan erittäin mukavassa hengessä. Ratsastuskouluja tulee paikalle kaikkialta Suomesta, mikä tekee tapahtumasta ainutlaatuisen.


RATSASTUSKOULUOPPILAIDEN MESTARUUSKILPAILUJEN SÄÄNNÖT1.                  Kilpailupaikka, -aika ja järjestäjä

Mestaruuskilpailut järjestetään vuosittain. SRL:n Seura- ja tallipalvelujen johtoryhmä vahvistaa ajankohdan ja valitsee järjestävän seuran/ paikan vuosittain.2.                   Kilpailuluokat

Koulu- ja esteratsastuksessa järjestetään mestaruusluokat poni-, juniori-, seniori- ja aikuisratsastajille. Lisäksi järjestetään molemmissa lajeissa joukkuekilpailu. SRL tarkistaa luokat vuosittain.

Luokat kouluratsastuksessa:
- ponit karsintaluokka IIIB ja finaali IIIB
- juniorit karsintaluokka IIIB ja finaali IIIA
- seniorit karsintaluokka IIIB ja finaali IIIA
- aikuisratsastajien mestaruus IIIB

Karsintaluokista karsitaan ratsastajat finaaliin seuraavan kaavan mukaan:
- max 40 karsinnassa, 15 finaaliin
- karsinnoissa 41-80, 9+9 finaaliin
- karsinnoissa 81-120, 7 finaaliin per karsintaluokka

Luokat esteratsastuksessa:
- tervetuliasiluokka 70 cm
- poniratsastajien mestaruus 80cm
- junioriratsastajien mestaruus 90cm
- senioriratsastajien mestaruus 90cm
- aikuisratsastajien mestaruus 70cm

Esteratsastuksessa mestaruusluokissa kilpailu käydään kahdessa vaiheessa, joissa 2. vaihe arvostellaan tyyliarvosteluna.3.                   Osallistumisoikeus

Ratsastuskoulu

Ratsastuskoulun tulee olla Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu 30.6.2018.


Ratsastaja

Ratsastajan tulee kuulua SRL:n jäsenseuraan, mutta tässä kilpailussa hän edustaa ratsastuskouluaan. Ratsastaja voi edustaa kilpailussa vain yhtä ratsastuskoulua.

Kilpailu on avoin ratsastajille, jotka ratsastavat säännöllisesti ratsastuskoulun opetustunneilla opetushevosilla ja –poneilla, ja eivät ole osallistuneen 3-5 tason luokkiin 120cm/helppo A/helppo koulu-, este tai kenttäratsastusluokkiin kahden viimeisen vuoden aikana, eivätkä kilpaile aluetasolla omistamallaan tai vuokraamallaan hevosella/ponilla III:A/100cm/tutustumisluokka tai vaikeammissa luokissa.

Ammatissa toimiva, ammattiin opiskeleva (ohjaaja, opettaja tai ratsuttaja) tai opettajan tehtävissä tuuraava henkilö ei saa osallistua kilpailuihin.

Ikärajat: poniratsastajat 8 –16-v, juniorit 10–18-v, seniorit yli 18-v ja yli 40-vuotiaat aikuisratsastajat.

Ratsastaja voi osallistua kaikkiin luokkiin vain yhdellä hevosella/ponilla (luokittain voi olla eri hevonen/poni), ja kilpailla vain yhdestä mestaruudesta kummassakin lajissa sekä osallistua vain yhden mestaruuden karsintaan. Esim. juniori ei voi kilpailla kouluratsastuksessa sekä poniratsukoiden että junioreiden mestaruudesta. Aikuisratsastaja voi osallistua joko seniorien tai aikuisratsastajien luokkaan.

Ratsastajan kilpailuasun ja hevosten / ponien varustuksen tulee olla SRL:n sääntöjen mukainen.

Standardien mukaisen turvakypärän käyttö on pakollista myös kouluratsastuksessa. Turvaliivin käyttäminen esteratsastuksessa on suositeltavaa.

Hevoset/ponit

Kilpailu on avoin poneille/hevosille, jotka ovat ratsastuskoulun päivittäisessä opetuskäytössä.

Poneilta ei vaadita mittaustodistusta, mutta poni voidaan tarvittaessa mitata kilpailupaikalla tuomariston toimesta.

Hevonen tai poni voi osallistua enintään kahteen luokkaan päivässä. Hevonen/poni voi osallistua kahdella ratsastajalla samaan mestaruusluokkaan.4.                   Joukkuekilpailu

Ratsastuskoulu voi nimetä max. kolme (3) joukkuetta sekä koulu- että esteratsastukseen. Joukkueeseen nimetään kolme tai neljä (3-4) ratsukkoa, sama ratsastaja/ratsukko voi olla vain yhden (1) joukkueen jäsen. Kolmen (3) parhaan tulokset lasketaan.

Joukkueen tulos on kolmen parhaan sijalukujen summa. Joukkuekilpailun voittaa pienimmän sijaluvun saavuttanut joukkue. Mikäli kahden tai useamman joukkueen tulos on sama, ratkaisee heikoimman, tulokseen mukaan lasketun, ratsukon sijaluku, sitten toiseksi heikoimman sijaluku, jne. Mikäli sijaluvut ovat samat, ovat joukkueet tasavertaisia.5.                  Palkinnot

Sijoittuneille jaetaan ruusuke ja esinepalkinto sekä mestaruusluokissa kolmelle parhaalle mitalit.

Kilpailuissa palkitaan lupaavin juniori este- ja kouluratsastuksessa, sekä hyvin menestyneitä ratsastuskouluja erikoispalkinnoin sekä este-, että kouluratsastuksessa.

Hyvin menestynyt suomenhevonen ja muita erikoispalkintoja jaetaan mahdollisuuksien mukaan.

Eri ryhmissä palkittavien ratsukoiden ja ratsastuskoulujen valitsemisesta vastaa SRL.6.                  Ilmoittautuminen ja käytännön asiat

Kilpailuun ilmoittaudutaan KIPA:n kautta kutsun mukaan. RKO-mestaruudet kilpaillaan 1-tason kilpailuna.

Ratsastuskoululla tulee olla nimetty joukkueenjohtaja, joka vastaa ilmoittautumisesta ja kaikista joukkuetta koskevista asioista ennen kilpailua ja myös kilpailupaikalla. Joukkuella tarkoitetaan tässä yhteydessä ratsastajia, hoitajia ja tukijoukkoja.7.                   Lisätietoja

Muilta osin noudatetaan SRL:n kilpailusääntöjä. SRL pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.

Facebook: PowerPark Horse Show
Löydät meidät myös instagramista @pphorseshow - seuraa ja pysy ajantasalla© PowerPark HorseShow 2017-2018